Agere Consultancy
 • slidebg1
  Winnende plannen schrijven
 • slidebg1
  effectief gedrag beinvloeden
 • slidebg1
  Gedreven kennis overbrengen

Agere is Latijn voor leiden, in actie komen, doen. De naam Agere symboliseert de combinatie van 'leiden' (bepalen wat de juiste dingen zijn die gedaan moeten worden en anderen daarin meekrijgen) en het daadwerkelijke goed 'doen' van die dingen. Agere gelooft dat grote ruimtelijke projecten succesvoller zijn als inspirerend leiderschap en gedegen management meer aandacht krijgen.

 

Het logo van Agere is een beukenboom met een blauwe stam en oranje en groene bladeren. Net als een boom ontwikkelen mensen een projectteam zich, als ze krijgen wat ze nodig hebben om te groeien. De blauwe* boomstam symboliseert de stevige organisatie die nodig is om effectief en efficiënt te werken. Een beukenboom heeft mannelijke en vrouwelijke bloemen en bladeren. In het logo staan de oranje bladeren voor masculien resultaatgericht leiderschap en de groene bladeren voor feminien mensgericht leiderschap. Volgens Agere is projectsucces een natuurlijk gevolg van een sterke organisatie en een combinatie van resultaatgericht en mensgericht leiderschap.

 

[*kleurbetekenis conform Motivation Insights]
If you have everything undercontrol,

you're not going fast enough

- Mario Andretti (F1-coureur) -

Meer over Agere

Voor wie werkt Agere?

 

Agere helpt projectmanagers van maatschappelijk relevante infraprojecten succesvol te zijn. Projectmanagers bij overheden en bouwondernemingen die de combinatie van techniek, management en leiderschap van belang vinden voor projectsucces. Agere ziet infrastructuur als de ruggengraat van onze samenleving. Dijken, (spoor)wegen, bruggen, tunnels en rivieren houden ons droog, brengen ons naar werk, familie en vrienden en maken het goederentransport mogelijk waarop een belangrijk deel van de economie draait. Met hoogwaardig advies over project- en contractmanagement helpt Agere haar opdrachtgevers grotere waarde halen uit de investering, die veelal uit belastinggeld bestaat.

 

Waarom wil Agere dat? 

 

Agere gelooft dat projectsucces meer is dan dat het resultaat binnen budget en planning behaald wordt. Projectsucces betekent vooral dat aan de behoeften, zorgen en verwachtingen van de opdrachtgever, de stakeholders het projectteam wordt voldaan. Hiervoor is naast resultaatgericht leiderschap ook mensgericht leiderschap nodig. In de infrasector overheerst nog een technisch georiënteerde cultuur. Hierdoor zijn de ‘harde’ managementmethodieken wel doorontwikkeld, maar de ‘zachte’ leiderschaps-competenties zijn nog onderontwikkeld. Agere ziet de aanleg van infrastructuur meer als een sociaal proces dan als een technisch proces. Agere gelooft daarom dat infraprojecten succesvoller worden als leiderschap een even grote rol krijgt als management. Agere gelooft dat het combineren van inhoudelijke kennis en ervaring met positief mens- en procesgericht leiderschap leidt tot effectief georganiseerde teams, die geïnspireerd en beheerst hun doelen behalen. Agere combineert kennis van management en technische inhoud met een passie voor persoonlijk leiderschap, leiderschap, NLP, coaching en positieve psychologie. Advisering, management, workshops en trainingen van Agere worden gekenmerkt door de kernwaarden kennis, kwaliteit, humor en respect. 

 

Hoe werkt Agere? 

 

Agere zorgt door positief mens- en procesgericht leiderschap ervoor dat effectief georganiseerde teams, geïnspireerd en beheerst hun doelen behalen. Agere combineert kennis van management en technische inhoud met een passie voor 

 

 

persoonlijk leiderschap, NLP, coaching en positieve psychologie. Advisering, management, workshops en trainingen van Agere worden gekenmerkt door de kernwaarden leiderschap, inspiratie, respect, harmonie en humor. Door in sessies over projectplanning, risicomanagement en project start-ups gebruik te maken van creatieve werkvormen, zoals serious gaming, visualisatie en storytelling, worden de sessies actief, leuk en zetten ze iets in beweging. Nog belangrijker is dat de medewerkers niet alleen weten wat er moet gebeuren om het gezamenlijke doel te bereiken, maar ook waarom en hoe. Het gevolg is betrokken en gemotiveerde medewerkers die hun expertise en creativiteit volledig inzetten en die resultaten neerzetten waar niet alleen zij zelf, maar heel Nederland trots op kan zijn.

 

Waarom kan Agere dit? 

 

De mensen van Agere hebben minimaal tien jaar ervaring in het management van infraprojecten. Naast academische technische en managementopleidingen, hebben ze een passie voor leiderschap, overbrengen en coaching. Bovendien hebben ze uitgebreide scholing en ervaring opgedaan in het adviesvak. Ze kennen de opdrachtgevers van infraprojecten goed. Door nauwe samenwerking met andere adviesbureaus, beschikt Agere ook over specialistische kennis op het gebied van onder meer datavisualisatie, duurzaamheid, team coaching, organisatieverandering, publiek private samenwerking, best value procurement en systeemgerichte contractbeheersing.

 

Waar wil Agere heen?

 

Agere wil dat effectief en inspirerend project-, contract- en risicomanagement uitgangspunt is voor ieder groot maatschappelijk relevant project, zodat de projectbetrokkenen krachtig worden ondersteund en gemotiveerd zijn om resultaten te bereiken die onze samenleving en economie duurzaam verder helpen. Doordat Agere een kleine en gedreven onderneming is met een breed netwerk, krijgen opdrachtgevers grote waarde voor een scherpe prijs. Over vijf jaar is Agere gegroeid tot een slagvaardig en gewaardeerd adviesbureau dat kennis, ervaring en inspiratie samenbrengt om (project-)organisaties succesvoller te maken.

 • “Ik ken Alexander als een multi-talent: hij is creatief, precies, gedreven en een echte ‘kennis-spons’. Alexander heeft een onverzadigbare honger naar het inspirerende gedachtegoed van grote visionairen op het gebied van management en leiderschap. En het mooie is, hij doet er (in tegenstelling tot velen) constructieve dingen mee! Ik vind het samenwerken met Alexander daarom altijd inspirerend en avontuurlijk.”

  - Ruud Loeve - Arcadis Nederland B.V. - Principal Consultant -
 • “Alexander onderscheidt zich door zijn analytische maar tevens resultaatgerichte aanpak, waarbij hij de context en het hogere doel voor ogen houdt. Hij heeft door zijn inhoudelijke scherpte, een groot arsenaal aan modellen en werkvormen en door zijn oog voor relaties een duidelijke meerwaarde geleverd voor het complexe Programma OVCP. Partijen bij elkaar brengen en “dezelfde taal” laten spreken is daar een belangrijk onderdeel van.”

  - André van Egteren - NS Reizigers B.V. - Programmamanager Realisatie Stationsinrichting OVCP -
 • “Alexander heeft vanuit zijn ervaring binnen project- en programmamanagement en vanuit zijn oprechte betrokkenheid veel waarde gehad bij het vormen van onze programma-organisatie. Ik karakteriseer Alexander als intelligent, betrokken en proactief”

  - Thijs Leenders - NS N.V. - Projectmanager Implementatie HSL Aanbod -

Contact

Fout: Controleer of u alle velden heeft ingevuld

 

 

 

 

 

 

 

Riesenberg 101

3825 DB Amersfoort

Nederland

 

+31 (0) 85 401 78 96

info@agereconsultancy.nl